_


Ο Nautilus είναι ένα μεζεδοπωλείο, το οποίο βρίσκετε σε ένα φιλόξενο χώρο δίπλα στο κύμα, στη μύτη του όρμου της Γαρίτσας, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο σύμβολο του λογοτύπου, η άτρακτος της άγκυρας παίρνει το σχήμα πιρουνιού με τρία δόντια-όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα ορεκτικά- ώστενα παραπέμπει στο αντικείμενο της επιχείρησης: το φαγητό και πιο συγκεκριμένα τους μεζέδες.

Η άγκυρα είναι ένα σύμβολο άρρηκτα συνδεμένο με τη θάλασσα-και τοσυγκεκριμένο μεζεδοπωλείο, λόγω της ξεχωριστής, προνομιακής του τοποθεσίας, έχει έντονα θαλασσινή αύρα. Ταυτόχρονα η άγκυρα παραπέμπει στην σταθερότητα και το «δέσιμο», έννοιες με τις οποίες το Nautilus ταυτίζεται, καθώςφιλοδοξεί να εξελιχθεί σε αγαπημένο στέκι.

Το λογότυπο είναι σχεδιασμένο κεντροαξονικά, ώστε το σύμβολο να είναιαπόλυτα συμμετρικό, αντικατοπτρίζοντας τη καθαρότητα και τη συνέπεια της επιχείρησης.

Για τη γραφή του ονόματος έχει επιλεχθεί Serif γραμματοσειρά, η οποία είναι διαχρονική, με καθαρό και στιβαρό χαρακτήρα, ενώ χρησιμοποιείτε μια ήπια απόχρωση του μπλε, που παραπέμπει στην θάλασσα, στην ηρεμία και τη γαλήνη.
​​​​​
Color Palette
Symbol
Typeface
Logotype

Pattern
Illustration // Squid

Illustration // Octapus
Sous Verres
Sous Plate

CLIENT Christos & Tasos Manesis
CONCEPT & DESIGN Chris Trivizas 
ILLUSTRATOR Lila Maria Karydi
COPYWRITER Sissy Caravia
PHOTOGRAPHY Michalis Kloukinas


©2012

You may also like

Back to Top