Η αρχική ιδέα για το σχεδιασµό λογοτύπου για το Σύλλογο γονέων & κηδεµόνων του 9ουδηµοτικού σχολείου Κερκύρας, προήλθε από τα πτηνά, τα οποία ίπτανται και επιβλέπουν, όπως ακριβώς µεταφορικά “οφείλει” να κάνει και ένας Σύλλογος γονέων & κηδεµόνων.

Πιο συγκεκριµένα επιλέχθηκε η Φάσσα, η οποία ανήκει στην τάξη των Περιστερόµορφων και είναι η µεγαλύτερη µέσα στην οικογένεια των περιστεριών.

Οι Φάσσες είναι ιδιαίτερα πουλιά: Είναι πανέξυπνα και προικισµένα από τη φύση µε αισθήσεις πολύ αναπτυγµένες για να καταλαβαίνουν τον κίνδυνο: βλέπουν τέλεια, έχουν καλή ακοή, ενώ διαθέτουν πνεύµα οµαδικότητας -χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το κοπάδι τρώει, κάποια µέλη του λειτουργούν ως φρουροί, ενώ το ίδιο συµβαίνει και στην κούρνια.

Λόγω των ξεχωριστών ιδιοτήτων της, το σύµβολο εµπνέεται από τη φιγούρα της Φάσσας, ενώ αποκτά την τελική του µορφή, µε γνώµονα το κινέζικο παζλ (Tangram). Το στοιχείο αυτό εντάσσεται στο σχεδιασµό του συµβόλου, καθώς τα γεωµετρικά σχήµατα που το απαρτίζουν, παραπέµπουν στο σχολείο και τη µάθηση.

Τέλος, το άσπρο τρίγωνο κάτω από το λαιµό συµβολίζει την άσπρη βούλα της Φάσσας που την κάνει να ξεχωρίζει ανάµεσα στα άλλα περιστέρια.
Typography
CLIENT 9th Primary School Parents Association of Corfu
CONCEPT & DESIGN Chris Trivizas 
GRAPHIC DESIGNER Ioannis Fetanis
COPYWRITER Elina Yiannoulopoulou, Maggie Pelegrati
​​​​​​​

©2011

You may also like

Back to Top