Η επιλογή του ονόματος βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην ταύτιση της κουκουβάγιας με τη γνώση και τη σοφία, με στόχο να προβάλλει τη βαθιά γνώση των chef και τη γαστριμαργική τους «σοφία». Σε δεύτερο επίπεδο, το όνομα συνδέει την κουκουβάγια -χαρακτηριστικό της οποίας είναι η εξίσου καλή όραση την ημέρα και τη νύχτα, με τη έξοδο για φαγητό στο εστιατόριο, η οποία μπορεί να γίνει τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.
Η Cookoovaya® είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας πέντε ελλήνων μαγείρων, τους οποίους ενώνει ένας κοινός πολιτισμός για το φαγητό. Ο Περικλής Κοσκινάς, ο Κλεομένης Ζουρνατζής, ο Νίκος Καραθάνος, ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος, πιστεύουν στην κουζίνα της υπαίθρου και του άστεως, που είχε ξεχαστεί για καιρό. Την μαγειρεύουν ξανά, με πρώτες ύλες μικρών παραγωγών και με απλές τεχνικές ώστε να αναδείξουν αυτούσια τη γεύση και την καταγωγή της. Το φαγητό στην Cookoοvaya® είναι φωτεινό, καθαρό, ακολουθεί την εποχικότητα και σέβεται τη φύση.
Πηγή έμπνευσης για το σύμβολο του λογοτύπου αποτέλεσαν τα μάτια της κουκουβάγιας, τα οποία παραπέμπουν ταυτόχρονα στην κάτοψη των εστιών επαγγελματικής κουζίνας. Για το λογότυπο επιλέχθηκε τυπογραφία χωρίς πατούρες, με καθαρές, λιτές γραμμές και κεφαλαία γράμματα ισοπαχή με το σύμβολο του λογοτύπου, ώστε να απορρέουν κύρος και επαγγελματισμό.
Tο οινοποιείο της οικογένειας Γκιρλέµη βρίσκεται στη θέση Προσήλια, στο χωριό Πολυδέντρι, του οροπεδίου Δοµοκού. Στον αµπελώνα, έκτασης 350 στρεµµάτων, καλλιεργούνται µε µεράκι και σεβασµό στο περιβάλλον 12 ελληνικές και ξένες ποικιλίες.
Σχεδιάστηκαν 4 ετικέτες (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροζέ Syrah & Ερυθρός Merlot). Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα γράμματα των λέξεων της κάθε ποικιλίας, με στόχο να υπάρχει οπτική διαφοροποίηση της κάθε ετικέτας και ταυτόχρονα μια ενιαία ταυτότητα σε αυτές, αλλά και τις ετικέτες που θα ακολουθήσουν.
Περιστρέφοντας τη φιάλη διαπιστώνουμε ότι το πλάτος της ετικέτας είναι τόσο, όση και η µέγιστη δυνατότητα περιστροφής του κεφαλιού µιας κουκουβάγιας: 270 μοίρες.​​​​​​​
Περιστρέφοντας τη φιάλη θα διαπιστώσετε ότι το πλάτος της ετικέτας είναι τόσο, όση και η μέγιστη δυνατότητα περιστροφής του κεφαλιού μιας κουκουβάγιας: 270 μοίρες.
By rotating the bottle you will discover that the width of the label equals the maximum rotation ability of an owl’s head: 270 degrees.
CLIENT Cookoovaya
CONCEPT & DESIGN Chris Trivizas 
NAMING Della Zagkouroglou
COPYWRITER Sissy Caravia
​​​​​​​LABEL PRINT Label Press
RIBBON PAPER Perrakis Papers
RIBBON PRINT Kontorousis Bros.
PHOTOGRAPHY Math Studio​​​​​​​


©2014

You may also like

Back to Top