Τo Basegrill® Athens, το εστιατόριο των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, αποτελεί σημείο αναφοράς στην Αττική για το καλό κρέας και την εξαιρετική φιλοξενία του. Τα καλύτερα κρέατα προετοιμάζονται, κόβονται όπως πρέπει, ψήνονται σωστά και έρχονται κατευθείαν στο τραπέζι.

Το σύμβολο του λογοτύπου έχει ως βάση το αρχίγραμμα της επιχείρησης και o σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από την κλασική αντίσταση του φούρνου (Grill). Το βάρος της τυπογραφίας έχει επιλεγεί ώστε να παραπέμπει συνειρμικά στο βασικό προϊόν της επιχείρησης, που είναι το κρέας.

Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό των νέων ετικετών του Basegrill® Athens αποτέλεσε η επαναλειτουργία του χώρου της εστίασης μετά τo πολύμηνο lockdown, η επιστροφή στην κανονικότητα και η επανένωσή μας.

Η νέα σειρά ετικετών υπογράφει μια τριλογία κρασιών από τους αμπελώνες ‘Αλεξίου’. Στόχος ήταν η ετικέτα να λειτουργεί διαδραστικά με τον πελάτη, να του επαναφέρει μνήμες και να αποτελεί αφορμή για συζήτηση και παιχνίδι.

Η φιάλη αποκτά έτσι μια άλλη διάσταση, καθώς, μετά την απόλαυση του κρασιού, γίνεται «η μπουκάλα» των παιδικών μας χρόνων, μια ανάμνηση της ανέμελης εποχής της παρέας, των φιλιών και μια προτροπή, σε πείσμα των καιρών, να βιώσουμε ξανά αυτό το συναίσθημα.

Με αυτό το σκεπτικό σχεδιάστηκε ένας δείκτης, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από εργαλεία της κουζίνας και του οινοποιείου. Ο δείκτης βρίσκεται τοποθετημένος στην όψη των φιαλών υποδηλώνοντας τη χρήση της φιάλης με σκοπό να ενδυναμώσει το brand της επιχείρησης καθώς και να προκαλέσει, σχόλια, συζητήσεις και διάδοση της ιδέας και του προϊόντος από στόμα σε στόμα.
When you empty this bottle, you are instantly taken back to this impromptu party when someone suggested playing 'spin the bottle' and everybody said yes, yes! 
The boldest one spins it on the floor; The bottle always points to the right direction. Shy looks, playful giggles, innocent teasings, lips touching. This bottle connects everything together, this party, that wine, and this lasting feeling you get every time you go out with friends; 
This feeling that no matter how much time has passed since you had an intense experience, it always feels as if you have just lived this very moment. 
This feeling that no matter how much time has passed since you saw someone you love, it feels as if you have just hugged them. You keep this bottle forever, you keep this memory forever.  
*Even when it's empty, it's still full.
Μόλις αδειάσει αυτό το μπουκάλι, μεταφέρεσαι αυτόματα σ’ εκείνο το αυτοσχέδιο πάρτυ, στη στιγμή που κάποιος είπε παίζουμε μπουκάλα κι όλοι είπαν ναι ναι! 
Ο τολμηρότερος το γυρίζει χωρίς πολλή σκέψη στο πάτωμα. Το μπουκάλι δείχνει πάντα εκεί που πρέπει. Αμήχανα βλέμματα, πνιχτά γέλια, αθώα πειράγματα, χείλη που ενώνονται. Αυτό το μπουκάλι τα συνδέει όλα, εκείνο το πάρτυ, αυτό το κρασί, και την αίσθηση που μένει μαζί σου μετά από κάθε έξοδο με φίλους. 
Την αίσθηση πως ακόμη κι αν περάσει καιρός από τότε που έζησες κάτι δυνατό είναι πάντα σαν μόλις να το έζησες.
Tην αίσθηση πως ακόμη κι αν περάσει καιρός από τότε που είδες κάποιον που αγαπάς, είναι σαν μόλις να τον αγκάλιασες. Κρατάς για πάντα το μπουκάλι, κρατάς για πάντα την ανάμνηση.

*Ακόμη και άδειο, παραμένει γεμάτο.
CLIENT Basegrill Athens
CONCEPT & DESIGN Chris Trivizas

COPYWRITER Katerina Luisa Esslin, Sissy Caravia
PRINT Style Glass
TISSUE PAPER Hatzidakis S.A.
CAPSULES Metalux
PHOTOGRAPHY Math Studio​​​​​​​

©2021

You may also like

Back to Top